MAS OG RASESTANDARD


Miniature American Shepherd er en rase som har ett stort driv og herlig, possitiv attitude til det meste. Det spiller ingen rolle om det handler om agility, lydighet, rally lydighet, gjeting, spor eller bare en lang tur.


Miniature American Shepherds ivrige attitude betyr at det er en fryd å jobbe med MASn, men intelligensen deres gjør at lydighetstrening anbefales på det sterkeste. Eierskapet til enhver hund, spesielt en av en intelligent rase, bør ikke tas lett på. Fordi MASn ble utviklet både for å gjete og vokte flokken, er den totalt hengiven til familien sin og er utmerkede vakthunder og følgesvenner. Som med alle raser, er tidlig sosialisering av størst betydning.

På NMASK kan du lese mer om rasen, helse, aktiviteter, nyheter, forum mm

Vi håper du også vil være medlem og bli en del av MAS miljøet i Norge

“Hunder er ikke hele livet vårt, men de gjør livene våre hele.”

Roger Caras

FARGER OG PELS


Miniature American shepherd kommer i fire forskjellige farger. Rød tri og rød merle. Sort tri og blå merle.


Pelsen skal være av medium tekstur med under ull og overpels. Den kan både være glatt og bølgete.

FORVENTNINGER

Ved levering får valpen med seg en mappe med helseatest, kontrakt og registreringspapirer.

Valper leveres ferdig chippet og registrert i NKK og øyelyst. De vil være forsikret i Agria frem til levering og vi anbefaler videreføring av denne, eller tilsvarende. Valpen får med seg valpepakke, her vil det ligge ved et teppe med lukt fra mor og søsken. De vil få med seg mat av samme slag de er blitt oppfostret på. Ved bytting av for anbefaler vi kvalitetsfor og at det halvblandes i noen dager.  En liten leke vil også medfølge. 

Vi oppfordrer alle valpekjøpere til å øyelyse og ta røntgen av hofter og albuer (HD/AD) i perioden 15-24 mnd. 

Sosialisering: dette er en rase der man bør jobbe med sosialisering hele livet, da de er naturlig litt sky for fremmede. Å starte tidlig er viktig. Vi har avtale med et eldresenter og en barnehage for besøk. Dette vil vi bestrebe oss for å få til før hjemreise. Valpene vil også bli tatt med på bilturer og til veterinær. 

Er det mulig, ønsker vi at alle valpekjøpere skal komme på et besøk før levering. 

Vi selger IKKE valper ut i fra farge. Rett valp til rett hjem. 

Våre forventninger til deg som valpekjøper:

  • Har kjennskap/erfaring med hundehold og tenkt nøye gjennom og lest deg opp på hva det vil si å ha en aktiv rase - den skal bo hos deg i mange år
  • Gir hunden et aktivt liv både fysisk og mentalt
  • Hunden får leve inne og som en del av "familien"
  • Hunden følges opp med vaksiner og helse 
  • HD/AD røntgen og øyelysing når hunden er mellom 15 og 24 mnd

SPØRSMÅL OG SVAR

Jeg ønsker å kjøpe valp, hvordan forgår dette?

Du skriver en mail, enten til ela@zet-emerald.no eller under fanen kontakt. Du bør opplyse om hvem du/dere er og hva slags liv du/dere kan tilby valpen. Vi skriver dere så opp på valpelisten.

Jeg står på valpeliste, hvordan forgår dette?

Å stå på valpeliste innebærer at du får en mail når kullet er endelig planlagt, du kan da melde din interesse for det planlagte kullet eller ikke. Av de som melder interesse, velger vi ut de som vi tror vil passe det aktuelle kullet best og tar utdypende kontakt med de.

Er det mulig å komme på besøk for å treffe dere og hundene?

Vi ønsker god kontakt med våre valpekjøpere, men det har til tider vært mange som ønsker å komme på besøk for se rasen. Vi har derfor på nåværende tidspunkt besluttet at vi ikke har tid til å ta i mot alle besøkende. Men det blir stadig opprettet MAS treff rundt om og vi anbefaler dere og komme på et av disse treffene. Her kan dere møte oppdrettere, hunder og tidligere valpekjøpere.

Jeg har sendt dere en mail, men ikke fått svar?

Det har i perioder vært ekstrem etterspørsel etter valp og derfor mange mail å besvare. Derfor kan det til tider ta litt lang tid til du hører fra oss.

Hva koster en valp hos dere?

En valp hos oss koster 30.000 kr.

Jeg ønsker en blue merle med blå øyne?

Vi selger ikke valp basert på fargevalg. Vi observerer valpene gjennom de 6 første leveukene. Når valpen er ca 6 uker får dere vite hvilken valp som tilfaller dere ut i fra vår observasjon av valpene og hva dere har fortalt om dere selv. Rett valp til rett familie er viktig for oss.

Jeg har kjøpt en valp av dere, når kan jeg hente den?

Valpene er leveringsklare når de er 8 uker. Vi leverer ikke ut valper før dette. Valper som ikke blir hentet innen de er 10 uker, så vil det påløpe et døgngebyr på kr 100,-

Er foreldrene til valpene helsetestet?

Alle vår avlsdyr har minimum gått igjennom HD røntgen, øyelysing og DNA testing.

Hva kan jeg forvente medfølger en valp fra dere?

Alle vår valper blir registrert i NKK. Valpen er helsesjekket, vaksinert, ID chippet, og fått ormekur. Dere får også med helsebok og en valpepakke.

Helseboken kan byttes ut med et EU pass mot et tilegg på kr 200,-

Valpepakken inneholder minimum mat valpen er vant med og et teppe med lukt av mor og søsken.

HUNDELOVEN

Alle som anskaffer seg hund, plikter å sette seg inn i loven om forsvarlig hundehold. Vi ønsker å påpeke at dette er et minimums krav for hundehold i Norge. Ved kjøp av hund fra oss, forventer vi at hunden behandles som en del av familien og oppdras til et trygt individ for seg selv og sine omgivelser. 

Følg linken under for å lese loven.